Vill du lära dig göra coola, roliga och snygga saker som rör sig, lyser och låter?!


Förhoppningsvis har du upplevt den där varma, stolta känslan man får av att skapa något med egna händer. Tänk dig nu ett skyltfönster i Kista Galleria med en rörlig skyltning som påminner om NK:s julskyltning – och att det är du som har designat och byggt den!

Under hösten 2015 startar vi ett projekt där 15 unga tjejer kommer att få lära sig använda mekanismer, elektronik och programmering för att själva skapa egna rörliga och roliga butiksskyltningar i Kista galleria. Tjejerna kommer att få arbeta praktiskt och lära sig att skapa användbara lösningar. Inga förkunskaper krävs och kunniga handledare hjälper till där det behövs. Det är bra om du kan engelska, men inte nödvändigt.

Kunskap för framtiden

Tjejerna i projektet kommer att få kunskap som ger en unik förmåga att påverka framtiden, både på arbetsmarknaden och på fritiden. De utbildas också till handledare och förebilder och ska så småningom få möjlighet att föra kunskapen vidare till barn och unga.

Sprida konceptet

En viktig del av projektet är att dokumentera arbetsmetoder och kunskapsprocessen på Internet, så att andra kan ta efter och använda konceptet.

Praktisk information

Vi startar i november och kommer att ses en gång i veckan, två timmar varje gång och efter skoltid. Finansieringen är beviljad för ett år, men vi satsar på att det ska bli tre. Projektet är bara öppet för tjejer och du bör vara i gymnasieåldern, men kan även vara lite yngre eller äldre. Vi kommer oftast hålla till på Kista Bibliotek, men vissa träffar blir på olika platser i Stockholms innerstad.

Kostar det något?

Det kostar inget att vara med i projektet och du får ta med allt som du bygger, men vi förväntar oss:

  • att du är nyfiken och vill lära dig nya saker
  • att du är beredd att satsa en eftermiddag i veckan.
  • att dina framsteg får filmas och läggas ut på Internet, t.ex. på YouTube
  • att du på egen hand kan ta dig till Stockholm city de gånger vi träffas där
  • att du efter projektets slut för kunskapen vidare till andra barn och unga, t.ex. som handledare för teknikklubbar eller annan makerverksamhet.

Hur anmäler jag mig?

Du som är tjej och vill bli en framtidsaktör är välkommen till projektet. Du kommer att få en kompetens som är helt unik. Du kan redan nu skicka din ansökan, där du berättar lite om dig själv och varför du vill vara med, till projektledare Harriet Aurell. Men innan du bestämmer dig är du varmt välkommen att delta i den workshop som vi kommer ha den 26-27 oktober.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *