Viftande rävsvansar

Med hjälp av instruktioner från Adafruit gjorde vi en viftande rävsvans. Enligt Adafruit är detta projekt “really simple”, men det är inte riktigt sant…

För att få rävsvansen att vifta använde vi en plattform som kallas Trinket. Till Trinket-kortet kopplade vi en liten servomotor.

Första steget var en lite småknepig lödning, där ett kontaktdon skulle lödas fast på det lilla Trinket-kortet. Det var inte helt enkelt, men tillslut lyckades alla löda fast sina kontaktdon.

Sedan lödde vi ihop batterihållarens sladdar med sladdarna till den lilla batterikontakten. För att skydda och isolera lödningen satte vi på krympslang. När man värmer krympslangen lite försiktigt krymper den och sitter sedan stadigt.

Därefter var det dags att löda fast servomotorns tre sladdar. Eftersom vi använde batterier (och inte USB) kopplade vi in servomotorn enligt kopplingen under rubriken 3xAAA Battery Power.

Vi ska så småningom lära oss om Arduino, men den här gången fick alla hjälp med att ladda ner färdig kod till Trinket-kortet.

Slutligen satte vi fast ett buntband på servomotorn med hjälp av ståltråd. Tanken var att sätta fast rävsvansen på buntbandet, men det hann vi inte bli klara med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *