Robotbygge inspirerat av Brian Marshall

Metallfigur

Prova att bildgoogla brian marshall robot! Då får du se massor av gulliga, tuffa och finurliga figurer gjorda av skedar, gafflar, plåtburkar, silar och andra gamla metallsaker. Vi använde dem som inspiration till vårt robotbygge.

Fast först skulle växellådan byggas ihop och sedan fästas på en träplatta. Även batterihållaren skulle fästas på träplattan, vilket gick att göra med skruv, dubbelhäftande tejp eller smältlim. Hjul skulle monteras. Motorn skulle kopplas ihop med batteriet, via en strömbrytare, vilket innebar att sladdar skulle skalas och lödas fast.

Dags för test! Eftersom det går att koppla batteriet till motorn på två sätt kan det hända att roboten går baklänges. Vilket naturligtvis flera av oss råkade ut för… Fast det är ju bara att göra om och göra rätt.

Så mycket mer än basen till roboten hann vi inte med, men några rörelser hann provas ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *