Arduino

Nu när vi börjat få lite kläm på elektroniken har det blivit dags att ge sig på Arduino!

Arduino är en plattform som gör det möjligt att på ett hyfsat enkelt sätt skapa mer avancerade projekt. Arduino består av ett kort med bland annat en mikrokontroller och ett antal in- och utgångar.

Mikrokontrollern kan programmeras, t ex så att en lysdiod kopplad till Arduino-kortet blinkar. Programmeringen görs via ett program på datorn. Programmet gör även om koden till maskinspråk som mikrokontrollern förstår, som sedan laddas ner till Arduino-kortet.

Arduino-programmet kan kan laddas ner kostnadsfritt från www.arduino.cc. Programmet finns för både Windows, Mac och Linux.

ArduinoSW

Det fiffiga är att det finns en massa människor världen över som använder Arduino för att skapa mer eller mindre fantastiska saker. Och de delar gärna med sig och berättar hur de har gjort.

Om du har en idé, men inte riktigt vet hur du ska förverkliga den så kan du söka på nätet. Då hittar du förhoppningsvis både en beskrivning och färdig kod som du kan kopiera och sedan modifiera så att det blir precis som du vill ha det.

Du kan också hitta massor med inspiration på Instructables och Fritzing.

För en introduktion till Arduino på svenska rekommenderas Lawicels Arduinoskola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *