Ett nytt gäng fantastiska MakerSheroes!

Nu är vi igång igen! Höstens nybörjarkurs har startat, med ett nytt gäng nyfikna och kunskapshungriga tjejer.

Efter en presentationsrunda och information om kursens innehåll över en macka och te/kaffe gav vi oss i kast med det praktiska. Först en genomgång av maskinparken och hur man man använder utrustningen på ett säkert sätt.

Som inspiration tittade vi på en film från Heri Donos utställning “Animachines” som visades på Färgfabriken 2015.

I grupper om två kastade sig tjejerna sedan med stor entusiasm över uppgiften – att använda samma enkla mekanism som Heri Dono utgått från i sina skulpturer och bygga en prototyp med något av följande:

  • Viftande vingar
  • Rörliga ögon
  • Nickande huvud
  • Figur med rörlig “del”

Pannor rynkades och huvuden kliades. Idéer provades och förkastades. Problem uppstod och löstes. Genom att diskutera och arbeta tillsammans är det lättare att komma på hur man ska göra. Man kan också stötta och peppa varandra när det inte funkar som tänkt. Och man har så mycket roligare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *