Leksaker är utmärkta lärsaker

img_9616

Något som är svårt med teknik är att det finns så få ställen där man kan lära sig olika sätt att få någonting att röra sig. Ett sätt är att skruva isär leksaker som man vrider upp. Då kan man se olika lösningar och samla på sig mekanismer som till exempel får saker att röra sig upp och ner eller fram och tillbaka.

Ett bra sätt att lära sig är att diskutera och tillsammans klura ut hur det fungerar. Det är också viktigt att sätta ord på vad man ser och vad det är som händer. Om man bara tittar på en mekanism så är det väldigt svårt att få grepp om vad som påverkar vad. Det är så mycket information samtidigt. Att hitta principen är en utmaning, men genom att utforska, prata och rita går det att skapa sig en förståelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *