Det här blir verkligen bara roligare och roligare!

img_9816

Hittills under hösten har vi hållit på med mekanik. Nu har det blivit dags att kasta oss över elektroniken!

Elektronik är ett område som är så stort att det kan kännas alldeles överväldigande. Vi kommer dock att ta det i små steg och repetera mycket.

Ett sätt att närma sig elektroniken är att bekanta sig med några av alla de komponenter som finns. Vi tog oss en titt på lysdioder, motstånd, transistorer, kondensatorer, vridpotentiometrar och ljussensorer. I ett tidigare inlägg kan du läsa mer om några vanliga komponenter, hur de fungerar och vad man har dem till.

Det finns olika metoder för att koppla samman komponenter i en elektrisk krets. Man kan till exempel löda fast komponenterna på ett experimentkort. Det är lite pilligt och man måste vara noggrann så att lödtennet (eller lodet, som det också kallas) inte hamnar på fel ställe. Fast övning ger färdighet!

För att lära sig något nytt är det ofta bra att få samma sak förklarad på flera olika sätt. Här är några förslag:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *