Stockholm Makerspace

Vi har varit på besök på Stockholm Makerspace för att kolla in vad man kan göra där.

Vi samlades utanför spärrarna vid Tekniska Högskolans tunnelbanestation och tog sedan en 5 minuters promenad till Drottning Kristinas väg 53. Där möttes vi av härliga och entusiastiska Adriana Holmberg som hade vänligheten att visa oss runt på “makerspacet”.

img_9954

Men vaddå makerspace – vad är det?!

Jo, det är ett fantastiskt ställe som bland annat kan beskrivas så här (saxat från Stockholm Makerspaces sajt):

Det är en plats som syftar till att främja utforskande i gränslandet mellan teknik, konst och hantverk och uppmuntra lekfullt meckande.

Tanken med ett makerspace är att vem som helst skall kunna komma och arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra.

Verksamheten är inte begränsad till just elektronik eller teknik, utan omfattar alla praktiskt kreativa uttryck. Här står nyfikenhet i fokus.

Man kan ägna sig åt allt från CNC-fräsning, pyssel med elektronik, löda kretskort, hänga i en syhörna eller varför inte ägna dig åt biohacking och träslöjd?

Vi tittade på elektronikhörnan, metallrummet, träverkstaden, textilverkstaden, våtrummet, laserskäraren och 3D-skrivarna. Makerspace är helt enkelt ett suveränt ställe om man inte har egna verkstäder hemma…

Som medlem för 200 kr/år har man möjlighet att vara med på föredrag och en del workshops. Som labbmedlem för 300 kr/månad får man också vara med och lära sig utrustningen och får tillgång till lokalen när man vill på dygnet.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *