Ett litet underverk vid namn Lilypad

img_0074

Vi började kvällen med att inspireras av ett tokroligt föredrag av Kate Hartman: Konsten att kommunicera med det du har på dig. Hon berättar bland annat om sina fantastiska skapelser “självpratarmössan”, “maglyssnaren” och “glaciärkramardräkten”.

Kate Hartman är elektronikingenjör och konstnär. Hon har förstått vad man behöver veta när man är nybörjare och har skrivit en jättebra bok där hon tar upp elektroniken alldeles från början. Boken Make – Wearable Electronics går att köpa i Sverige, men finns tyvärr bara på engelska.

Första delen av boken beskriver grundläggande om elektronik. Längre fram handlar den om hur man använder ett litet underverk som kallas Lilypad.

Resten av kvällen ägnade vi åt att utforska detta runda lilla kretskort. Lilypad går att programmera och man kan koppla in olika sorters komponenter för att få allt möjligt spännande kan hända.

Programmet som används för att programmera Lilypad kan kan laddas ner kostnadsfritt från www.arduino.cc. Där finns också instruktioner för hur man kommer igång med Lilypad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *